Sök på hela webbplatsen

Lunchmusik

Onsdagar våren 2024 kl. 12.00

Lunchmusik våren 2024

Nästan alltid på en onsdag, ibland någon torsdag – Alltid kl 12:00 – Alltid fri entré Trombon / Estrad Välkomna!

Lunchmusiken / Våren 2024

Nästan alltid på en onsdag, ibland någon torsdag –

Alltid kl 12:00 – Alltid fri entré

Trombon / Estrad

Välkomna!Frida & Pieter
TROMBON tors 25 jan, kl 12:00. (Observera att lunchmusikpremiären är på en torsdag)
Frida Kollberg, sång och Pieter Hounslow, gitarr & sång, började spela tillsammans i Trosa våren 2014. Sedan dess har de spelat ihop både i musikgruppen The Tommy Experience, och som duo på bröllop, dop och mycket annat. Senast konserten var allsångsevenemanget Sångarna på Slottet, ett evenemang på Tureholms Slott i Trosa.
I samarbete med ABF.

Tommy Löbel Swing Band
TROMBON ons 31 jan, kl 12:00.
Jazzlegendaren Tommy Löbel, klarinett kommer med sitt Swingband, där musiken är Swing i Benny Goodmans anda. Instrumenteringen är klarinett, piano, vibrafon, gitarr, bas och trummor. Nalenlegenden Pelle Larsson ingår i bandet som pianist.
I samarbete med ABF.

Ninna Gudmundsson
TROMBON ons 7 feb, kl 12:00.
Ninna som ger konserter, både i Sverige och Norge framför vid pianot sånger såsom, Sakta vi gå genom stan och Nocturne. Vi får också en dos Ted Gärdestadlåtar. Tillsammans med Ninnas egna poetiska sånger och folklåtar på fiolen blir det en svängig och innerlig stund.

I samarbete med ABF.

Ryck & Tryck
ESTRAD ons 14 feb, kl 12:00.
Folkmusikgruppen Ryck & Tryck, rycker och trycker fram folkmusik på mestadels durspel, men även nyckelharpa, klarinett, gitarr, bas och såg förekommer i sättningen.
I samarbete med NBV.

 

The Leftovers
TROMBON ons 21 feb, kl 12:00.
The Leftovers spelar mest bluesrock men blandar gärna med en och annan lugnare låt.
Några av bandets medlemmar har varit en del av Södertäljes musikliv sedan popbandsepoken startade på 60-talet. Sättningen idag är Henry Åkerlund, gitarr & sång, Rolf Fijal, bas, Ingmar Emt, trummor, Håkan Nilsson, klaviatur och Jan Jättner, gitarr.
I samarbete med ABF.

LBS Trio
TROMBON ons 28 feb, kl 12:00.
Morten Lassem, piano, Palle Björkman, trummor och Olle Steinholtz, kontrabas, kommer att bjuda på många kända melodier av Richard Rodgers, som tidigt ansågs som den ledande låtskrivaren inom populärmusiken i Amerika.
I samarbete med ABF.

GlenGary
ESTRAD ons 6 mar, kl 12:00.
På publikens begäran! får vi höra lunchmusikens eget husband GlenGary, som var våren 2022 och våren 2023:s mest publikdragande lunchmusikprogram. GlenGary spelar akustisk rootsmusik från USA, Skottland, Irland, England och Sverige. Amerikansk bluegrass varvas med irländsk folkmusik, svenska visor och celtiska fiolmelodier. Duon består av Pieter Hounslow, gitarr & sång och Nisse Carlsson Lundbäck, fiol & sång.
I samarbete med NBV.

Musikaldiamanter med Gälsing & Malmrot
TROMBON ons 13 mar, kl 12:00.

Örhängen från musikalernas värld med musikalartisterna Josefin Malmrot, utbildad på Performing Art School och Gustav Gälsing, utbildad på Högskolan för scen och musik. Vid pianot sitter Anders Zibbe Holtz.

I samarbete med ABF.

Dragspelets roll i musikvärlden
TROMBON ons 20 mar, kl 12:00.
En berättelse om musiken som spelas på dragspel runt om i världen. Dragspelaren Assar Åberg bjuder på ett antal melodier från dessa olika delar av vårt jordklot.
I samarbete med NBV.

Ulrika & Niclas
TROMBON ons 27 mar, kl 12:00.
Ulrika Zettersten, sång och Niclas Steeve, piano & sång, är sedan flera år återkommande gästartister vid lunchmusiken. Duon bjuder på ett varierat program med sånger och texter som berör, om livet, kärlek och en bubblande längtan efter vår och varmare dagar.
I samarbete med ABF.

 

Pär Sörman
TROMBON ons 3 apr, kl 12:00.
Pär Sörman, sjunger, spelar och berättar till gitarr, concertina & munspel om Dan Andersson. Pär Sörman är en av vår tids främsta uttolkare av den litterära visan. Han är en mångsidig artist, skådespelare, sångare och multimusikant. Pär Sörman framför musiken och sångerna med musikaliskt kunnande, stor inlevelse och scenisk utstrålning.
I samarbete med ABF.

Elina & Jakob
TROMBON ons 10 apr, kl 12:00.
 

Musikerduon med Elina Widnersson på sång och tvärflöjt samt Jakob Nyqvist på gitarr bjuder in till en konsert med toner från både bortglömda och välkända låtskrivare. Tillsammans framför de tonsatta dikter och sånger där berättandet står i centrum.

I samarbete med ABF.

Ingen lunchmusik
TROMBON / ESTRAD ons 17 apr, kl 12:00.
Ingen lunchmusik denna onsdag

Stadshuskören
TROMBON ons 24 apr, kl 12:00.
Vi möter våren i Södertälje tillsammans med Stadshuskören och Viktoria Hjulström. Sånger om kärlek, vänskap och annat som sprider ljus och hopp i världen. Kom och bli glad!
I samarbete med: Stadshuskören.

 Ingen biljett behövs!

Onsdagar (och ibland en torsdag) kl 12:00

Information

Alla våra lokaler är handikappanpassade. Säkerställ att du väljer en rullstolsplats när du köper din biljett, då dessa finns i begränsat antal i salongen. Du kan enklast boka det i biljettsystemen alternativt ringer du Biljettkassan 08–523 030 80, måndagar 12:00-14:00, onsdagar 09:00-11:00 samt fredagar 11:00-13:00.

På Estrad har vi rullstolsplatser på rad ett och rad tio. Till rad tio finns en trapphiss som tar max 220 kg i totalvikt. Om totalvikten överskrider maxvikten så hänvisar vi till de anpassade platserna på rad ett i salongen.

Mer information