Sök på hela webbplatsen

Kultur 365

Om Kultur 365

Kultur 365 är en verksamhet som arbetar med ett brett och varierande utbud av aktiviteter för seniorer. Vårt mål är att skapa nya perspektiv och synsätt på aktivitet, social tillvaro och kulturellt tänkande för seniorer i Södertälje kommun.

Aktuellt program

Triggarlådor

 

Vi på Kultur 365 är glada att meddela att våra nya senaste projekt de Triggarlådor nyss levererats till Södertäljes äldreomsorgsenheter! 

Dessa lådor är en del av vårt arbete för att skapa stimulerande och meningsfulla aktiviteter för Södertäljes seniorer.

Vad är en Triggarlåda? 

Våra Triggarlådor är noggrant sammanställda med varierande föremål designade för att väcka minnen, stimulera sinnen och främja samtal och rörelse. Varje låda är en resurstill personalen för att de enkelt ska kunna skapa engagerande aktiviteter, vare sig det är för större temadagar, mindre gruppaktiviteter eller individuella stunder.

Så fungerar det:

Varje Triggarlåda stannar äldreomsorgsenheten i cirka en månad, vilket ger personalen gott om tid att planera och genomföra aktiviteter. Lådorna roteras av Kultur 365 första måndagen varje månad. Då hämtas lådan och en ny låda med ett nytt tema lämnas.

Varför heter det då Triggarlåda? Jo för att lådan innehåller saker för att trigga alla sinnen, väcka minnen och samtal. Innehållet inkluderar olika föremål, dekorationer, samt en pärm med instruktioner, QR-koder, fakta och recept för aktiviteterna.

Vi har gjort en stor investering i nya lådor för att säkerställa kvalitet och enhetlighet. 

Över 800 nya föremål har lagts till, allt från popcornmaskiner till 50-tals filmisar. Föremålen är packade i stora rullbara lådor märkta "Kultur 365 Triggarlåda".

 

Vi hoppas att dessa Triggarlådor kommer att vara ett värdefullt tillskott till verksamheterna och skapa glädjefyllda stunder för alla inblandade. 

Nyheter K365

Vi är så glada att äntligen få kunna presentera Marina Nyström som vår nya verksamhetsledare! Hon tar nu över facklan efter Lars Ahlin som senast satt på posten.

”Det är med innerlig glädje och entusiasm jag tar över denna ärofyllda eldfackla! Jag har alltid haft ett klappande hjärta för äldre, ofta har mina bästa vänner landat i dem med mest gedigna årsringar och gyllene silver i håret. Att nu få ha sikte på att hålla låga, utveckla och bygga kreativt för att väcka livsgnista, lekfullhet och stimulans hos våra seniorer - tillsammans med ett nytt konstnärligt team på Kultur 365 - landar verkligen som ett hedersuppdrag och får mitt hjärta i galopp!”