Sök på hela webbplatsen

Kultur 365

Om Kultur 365

Kultur 365 är en verksamhet som arbetar med ett brett och varierande utbud av aktiviteter för seniorer. Vårt mål är att skapa nya perspektiv och synsätt på aktivitet, social tillvaro och kulturellt tänkande för seniorer i Södertälje kommun.

Om oss

KAK:or är kreatörer med olika estetiska bakgrunder som skapar program samt aktiviteter och sedan besöker vård och omsorgsboenden, dagverksamheter och andra mötesplatser för seniorer i Södertälje.

Ute på enheterna använder sig KAK:or av surfplattor för att enkelt kunna söka upp material till samtalsämnen och plocka upp saker som samtalet med brukaren berör. Detta kallar vi för "mingel" och fokuserar på det personliga mötet mellan KAK:an och brukare. Större program hålls avdelningsvis vid TV:n eller i samlingsalarna med projektor. Då kretsar underhållningen kring gemensamma aktiviteter där vi försöker enga­gera publiken genom exempelvis sång, provsmakning, dans, skapande eller andra lustfyllda upptåg baserat på programmets tema.

Marina Nyström, Verksamhetsledare

Marina Nyström, Verksamhetsledare.

”Det är med innerlig glädje och entusiasm jag tar över denna ärofyllda eldfackla! Jag har alltid haft ett klappande hjärta för äldre, ofta har mina bästa vänner landat i dem med mest gedigna årsringar och gyllene silver i håret. Att nu få ha sikte på att hålla låga, utveckla och bygga kreativt för att väcka livsgnista, lekfullhet och stimulans hos våra seniorer - tillsammans med ett nytt konstnärligt team på Kultur 365 - landar verkligen som ett hedersuppdrag och får mitt hjärta i galopp!”

 

bild på  Lovisa Strömberg, Kulturaktivitetskoordinator

Lovisa Strömberg, Kulturaktivitetskoordinator

"Mitt namn är Lovisa Strömberg och jag är en av Kultur 365s nya medarbetare. Efter det att jag tog studenten i juni 2022 har jag hunnit jobba på äldreboende, gå en musikalutbildning i Vimmerby, läsa dramatikvetenskap, göra smoothiebowls på ett vegancafé så väl som jobba på förskola. Jag spelar även saxofon och har medverkat som skådespelare i ”RENT” på Södertälje Stadsscen. En salig blandning av olika härligheter som nu gjort att jag landat här, vilket känns som den perfekta arbetsplatsen för mig. Jag ser mycket fram emot att få vara en del av det här kreativa gänget och allt roligt vi kommer att hitta på framöver för Södertäljes seniorer!"

 

My Backlund, Kulturaktivitetskoordinator

My Backlund, Kulturaktivitetskoordinator

"Mitt namn är My Backlund och jag är nyanställd på Kultur 365, ett uppdrag som jag känner mig hedrad att få påbörja! Jag är i utbildad i Musikal på Balettakademien i Stockholm samt skådespeleri vid Skara skolscen. Efter examen har jag hunnit frilansa som skådespelare samt jobbat med människor ur hela åldersspannet; allt från äldreomsorgen till skola och förskola. Möten med nya människor och att få ta del av deras erfarenhet och berättelser är det som driver mig framåt i mitt konstnärliga skapande. Därför känns helt rätt att att nu få lägga ner min tid och själ i kultur riktad mot samhällets mest erfarna medborgare, våra seniorer!"

Du kan läsa mer om Kultur 365 här.