Sök på hela webbplatsen

NärCon Expo Södertälje

NärCon Expo Södertälje 5 - 6 oktober

Södertäljes första Cosplaykonvent! Första helgen i oktober blir en helg fylld med populärkultur när Södertälje Stadsscen förvandlas till ett sprakande 2 dagars-evenemang. Nöje för hela familjen med mycket att se, göra och uppleva!

Vi på Södertälje Stadsscen är otroligt taggade och glada att få samarrangera ett helt nytt cosplayevent tillsammans med NärCon! Efter flertal studiebesök och möten under ca: 18 månaders tid så kan vi äntligen presentera till er: NärCon Expo Södertälje.

På denna sida har vi samlat så mycket information som ni, våra kära besökare, kan behöva. Från parkeringsplatser till restauranger till boendemöjligheter till programschema. Klicka här för biljetter!

Vi ses i höst på ett helt nytt NärCon!

Liggande poster NärConExpo

FAQ NärCon Expo

Programschema?

Ett programschema är ännu inte satt men förväntas vara klart strax efter NärCon Sommar. Stay tuned!

Vad kommer finnas på Expo?

Ta del av magiska framträdanden på Main Stage (Estrad), delta i tävlingar som kval till Cosplay SM, Expo Kpop Competition eller Cosplay Walk On.

Lyssna till paneler, lär dig om nya trender inom populärkultur vid Föreläsningar och Workshops eller imponeras av Artist Alley och Utställningar.

Träffa likasinnade vid Meetups och diskutera er fandom. Fotografera dig vid vår foto-vägg och dela dina bilder på appen.

Slå dig ner vid den dedikerade Gamingzonen (Trombon) fylld med arkadmaskiner, moderna tv-spel och retroklassiker vi aldrig tröttnar på.

Hur tar jag mig hit?

Södertälje Stadsscen ligger mycket centralt i Södertälje. Många vägar leder hit, både för fotgängare, buss- och tågresenärer, cyklister och andra fordon.

Med pendeltåg eller tåg
Södertälje Stadsscen ligger 100 meter från pendeltågsstationen Södertälje Centrum och du kan promenera hit på ca: 4 minuter. Om du kommer med fjärrtåg så hamnar du oftast på Södertälje Syd station, då åker du antigen med pendeltåget 48 (Gnesta - Södertälje Centrum) eller tar en av bussarna som tar dig till Södertälje Centrum. Hamnar du på Södertälje Hamn station så åker du med pendeltåget 40/41 (Uppsala/Märsta - Södertälje Centrum) eller en av de bussar som tar dig till Södertälje Centrum.

Med buss
Alla bussar inom Södertälje komun stannar vid Södertälje centralstation. Även så buss 749 och 748 från Liljeholmen respektive Fittja. Du kan även komma med andra bussbolag, t.ex. Sörmlandstrafikens buss från Trosa.

På cykel
Det finns gott om cykelvägar i Södertälje, och flera parkeringsplatser för cyklar finns i direkt anslutning till Södertälje Stadsscen.

Med bil
Adressen är: Södertälje Stadsscen, Nyköpingsvägen 26, 151 32 Södertälje. 

Var kan jag hitta parkering?

Parkeringar finns på flertal ställen, några närmare och några en kort promenadsträcka härifrån. Nedan kommer en lista på alla dem i ordning av kortast till längsta avstånd:

Parkgatan 4 (Södertälje Stadshus parkeringsplats - Easypark-kod 1104)

Bangatan 4 (Parkeringsplats Centralplan - Easypark-kod 1132)

Parkgatan 2 (Laddplats finns - Easypark-kod 1102)

Skomakaregatan 1 (Parkeringsplats Mörten - Easypark-kod 1103)

Forskargatan 1 (Tom Tits parkeringsplats - Easypark-kod 1102) 

Vilka boende möjligheter finns i närheten?

Boende möjligheterna är många och nedan finner du dem kategoriserade. Klicka på länken för att se vad som passar dig bäst!

Hotell:

Quality Hotel Park, Ad Astra by Elite, Scandic SödertäljeHotel Kringelstaden, Best Western Plus SkogshöjdTorpa Pensionat, Almnäs Park Hotel.

Vandrarhem:

Telge City VandrarhemTvetagården VandrarhemHagabergs VandrarhemLina Herrgård.

 

Närliggande affärer och restauranger?

Södertälje Stadsscen ligger i bekvämt avstånd från Södertälje centrum! Med ett stort utbud av både butiker och restauranger så kan man i lugn och ro handla det man behöver. Enklast för att se utbudet är att klicka på dessa två länkar. Butiker & Restauranger.

Artist Alley: summering av information.

Varje utställarbiljett inkluderar en helhelgsbiljett till eventet, bord och stol. Platserna är placerade direkt åt höger när man kliver in genom huvudentrén, omringat av härligt stora fönster. Under natten är eventet stängd och du som utställare kan lämna sakerna över natten. Artist Alley har samma öppettider som eventet har; lördag kl. 10:00-21:00 och söndag kl. 10:00-18:00. Om du ska dela ett bord eller ha en vän som passar ditt bord behöver den andra parten endast ha en egen inträdesbiljett.

Om du har mer specifika frågor eller funderingar så har du två alternativ: mejla kundtjanst@narcon.se eller gå med i Discord-servern för Artist Alley.

Tävlande på scen: kort summering.

Cosplay: Novice & Intermediate, Master, Walk On.

För att delta i tävlingarna Novice & Intermediate och Master så behövs det köpas ett "Cosplay pass for NärCon Expo Södertälje" i Kippu-appen. Du har fram tills den 1 september att köpa ett pass. Efter inköp måste ett formulär fyllas i (Google-konto behövs) och därefter får du ett bekräftelsemejl. Du kan tyvärr inte delta i båda tävlingarna då schemat överlappar varandra. Att delta i en av tävlingarna och Walk On är fullt möjligt. För att delta på Walk On behöver du endast fylla i detta formuläret (Google-konto behövs).

Behöver du fråga speficika frågor? Mejla då cosplay@narcon.se.

K-pop: Expo Kpop Competition.

Expo Kpop Competition är en ny tävling som ger vinnarna kvalificiering för att tävla i finalen för Kpop-SM på NärCon Vinter 2024! Man anmäler sig via ett formulär och måste vara vara inskickat innan den 1 september. Observera att endast de tio första ansökande med fullständig information i formuläret är dem som går vidare till att tävla på scenen. Regler och kvalifikationer finns med i formuläret.

Behöver du fråga specifika frågor? Mejla då event@narcon.se.

Paneler och föreläsningar?

Har du en intressant föreläsning du vill hålla, eller kanske en workshop? Tvecka inte att kontakta NärCon via detta formulär!